ISO 27001:2022 – Informationssikkerhed

Herunder finder du de kurser vi tilbyder indenfor informationssikkerhedsområdet. Har du ønsker til et kursus, der ikke er på listen, er du meget velkommen til at henvende dig, så vi kan se om der er noget vi kan tilbyde.

ISO 27001 er en international standard for informationssikkerhed. Standarden er et værktøj for organisationens ledelse til at sikre sine informationer set bredt. Der er her tale om data/ informationer af enhver karakter. Mange opfatter ISO 27001 som et ledelsesværktøj for IT-afdelingen, dette er ingenlunde korrekt. ISO 27001 omhandler til stryring og ikke mindst sikring af informationer, uanset om de findes på digitalt medie eller ej.
Formålet med ISO/IEC 27001 er at etablere et solidt system for informationssikkerhedsledelse, der tilgodeser virksomhedens og ikke mindst kundens behov. I en usikker verden er systemer omkring sikring af informationdledelse stadig under forandring og optimering.

Hvad er NIS 2

Hvad er NIS2-direktivet? Set i fohold til ISO 27001 er NIS 2 et del element idet ISO 27001 arbejder væsentligt bredere end blot med IT sikkerhed. Således forstået, at følger man ISO 27001 er man godt dækket i forhold til kravene i NIS 2.

NIS2-direktivet er en opdateret EU-cybersikkerhedslov, der bygger på det tidligere udgivet NIS-direktiv (NISD). NIS 2 har flere formål, hvoraf nogle skal nævnes her:

  1. At øge IT sikkerhed generelt
  2. At sikre lige vilkår og rapporteringsregler på tværs af Europa

Belingske tidende skiver 17. Juli

VIRKSOMHEDER

Truslen mod Danmark vokser vores virksomheder over hovedet: »Vi har ikke styr på vores sikkerhed«

Det bested værn er lige nu at følge ISO 27001

Brugbare links for mere information